SAY YOU WILL.


Hej. Jag har gjort en liten film. 

LYCKORUS FREDAG-SÖNDAG.


Har haft en sån jävla fin helg. Lyckorus fredag-söndag. Att äta pizza på golvet, bli vinlullig och ha alldeles för hög musik. Vara omringad av världens bästa tjejkompisar och att inte kunna sluta skratta. Dansa till neonblinkande lampor, musik som dunkar i hela kroppen och bara känna sig så jävla lycklig. 

Tror jag kommer kunna leva på den här helgen ett bra tag nu. 

YESTERDAY WAS HARD ON ALL OF US.

 
Har varit ledig i tre dagar nu. Och det var nog längesen jag har njutit så mycket av att inte behöva ta mig upp och jobba, vilket annars är ungefär sex dagar i veckan. Köpte de fina fotografierna på de två sista bilderna när jag och Pappa var på fotografiska. Så, nu kan jag se John Lennon och Yoko Ono varje gång jag sminkar mig, och Patti Smith och Leonardo Dicaprio varje gång jag ska till hallen. Fint tycker jag. Köpte även den finaste vinröda kappan idag på röda korsett för 180 kronor. Och en glittrig tröja. Sen drack jag en kopp te med Julia, som jag lustigt nog känt sen vi var sex år gamla men det är inte förrän nu vi blivit nära vänner. Vi skrattade så jag fick ont i magen och nästan började gråta, pratade om dumma känslor och sånt som finner sig i våra liv just nu. Sen har jag varit på yoga med Malin! Oväntat skönt och behövligt. Imorgon är det fredag och jag ska få dansa och dricka öl. 

EN SOMMAR.

12 maj var senaste gången jag skrev, det är mer än 6 månader sen. Hela tiden skrämmer det mig över hur fort tiden igår, för mig var det nyss sommar, för mig är Kenya något som hände precis. Men en sommar har redan passerat, och den här hösten är snart också bara ett minne blott. Och sen så är vintern här. Snö. Kyla. Fingervantar. Varm choklad och saffransdoft. 

Hursomhelst: jag hade en fantastisk sommar. Jag var faktiskt väldigt redo för att lämna Kenya och allt vad det innebar, jag var redo för nya äventyr. Och äventyr blev det, och blir.

Hela sommar 2013 så har vi har trängts i min studentlägenhet sent in på nätterna eller tidigt in på morgonen. Somnat alldeles för många i en 1.20 säng så fötterhänderbenarmar är överallt vart man än vänder sig. Ätit middag på golvet med plastpåsar som tallrikar för att det inte finns några rena. Vi har öppnat en champange klockan 5 på morgonen och varit på efterfest till 8. Vi har hoppats för mycket och vi har skitit i allt. Vi har tagit båten till Åland och campat en natt bara för att. Jag har varit i Finland hos mina föräldrar och sovit, ätit knackkorv och bastat. Och vi har dansat. Dansat till bastung house, Musikkollektivet, på C12 till Krisitan Anttila, på en regnig Popagandafestival till Håkan och på onsdagsklubb. Allt för ofta så har vi skriksjungit falskt till låtar som vi tycker passar in på precis den här sommarn. Jag har ramlat och fått sy två stygn i pannan. Jag har hånglat och jag har ångrat. Skrattat och glömt. Gråtit och haft ångest i alla dess former. Svurit och spottat och hoppats.
 
Vi har varit högt över silososarna men långt åt helvete nere i ån. Precis så som den här staden gör med en.  

FOTOGRAFISKA

Jag och pappa har gjort det till någon sorts tradition att någon gång med jämna eller ojämna mellanrum åka till Fotografiska i Stockholm. Idag var en sådan dag. Vi åt lax- och räkmacka, jag drack lättöl och pappa te och sedan såg vi på fyra fantastiska utställningar: Marcus Bleasdale, Paolo Roversi, Pieter Hugo och Inta Ruka. Inta Ruka var favoriten, gripande svartvita porträttfoton där det under många bilder stod en liten historia om människan i fotografiet, vilket bara gjorde det ännu mer spännande. Se den! Det är något speciellt med att vandra runt bland stora fotografier och bara höra fotstegen från andra människor i rummet som gör precis detsamma.  

HEJ

Jag tror jag saknar det här lite för mycket. Så därför tänkte jag försöka mig på att skriva lite här då och då. Igen.

RSS 2.0