Maj.

Maj.
Maj var en mysig månad. Men en av de jobbigaste också. Mycket hände omkring. Vilket gjorde ont. Fast jag ville aldrig inse det, jag blev känslokall. Förstod nog inte vad som var på väg att hända. Var med Maya på hennes skola, fotade blommor i Kungsträdgården och letade fyrklöver med Agnes och Felicia. Firade både Celiah och Mayas födelsedag med dans och middag. Bäst. Började hänga i parken där vi drack vin, spelade kubb och åt pizza. Sommaren var på väg och trots att det var varmt ute var nog hjärtat inte riktigt likaså.
Detta skrev jag, och det förklarar väldigt bra vad som gjorde ont:
Du säger att du är kluven. Att känslorna kanske sinat iväg. Och jag gråter mot din axel för att saker och ting kan förändras så fort. Att känslor som jag trodde aldrig skulle ta slut kanske gör det. Hur kärlek kan bli till något som vänskap. Jag tittar dig i ögonen och försöker hitta något obefintligt. Istället ser jag hur du tvekar och det känns som någon gör tusen nålar om mitt hjärta. Just för att vi sa att det alltid skulle vara vi. Och just för att det kanske inte alltid kommer vara det. Vi delar på en cigarett och en cola på min balkong. Luften är ljummen och påminner mig om oss i somras. Jag lutar mig mot din varma axel där jag alltid känt mig trygg. Stirrar ut mot himlen med nygråtna ögon och märker hur det börjat ljusna. Ser röken sippra ut genom dina läppar och blir ett med himlen. Även fast det inte är slut än vet vi att det inte är som förut. Du säger att du vill men du vet inte om du kan. Du vet inte om det räcker. Jag vet att du inte vill göra mig ledsen men känslan att när du kysser mig kanske bara är för att göra mig glad är förjävlig. Men det allra förjävligaste är att jag inte kan göra ett skit för att förändra hur det är nu och hur jag skyller allt på mig själv.

Kommentarer
Postat av: Linnéa

Åh. Har läst din text om svikande känslor förut, men jag får nog aldrig nog av den. Den är fin men sorglig. Och det kanske är så verkligheten också är, egentligen.

2012-02-16 @ 00:26:56
URL: http://fyrakatter.blogspot.com
Postat av: matilda

åh, så jävla fint.

2012-02-16 @ 18:16:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0