Mt Longonot.I lördags vaknade jag upp 06:00 av en ringande klocka i korridoren. Jag var otroligt nära på att somna om i sängen igen, det kändes helt enkelt lite skönare än tanken att man skulle bestiga en vulkan. Men, det var värt att kämpa sig ur sängen och ta sig iväg med 35 andra trötta internatkompisar i en skolbuss med destination Naivasha och vulkanen Mount Longonot. 

När vi kom fram så började vi att vandra uppåt mot kraterkanten. Det dammade runt mig där jag gick och jag försökte mest fokusera på stegen. När vi till slut kom upp till kanten så stod vi där ett tag och beundrade den fantastiska utsikten. Kenyas natur är verkligen något alldeles speciellt, och jag skulle nog aldrig få nog av utsikten ut över de gröna kullarna som aldrig tycks ta slut. 
 
Vi började strax vandra igen. Jag och Hanna tog sällskap ett bra tag innan hon spurtade ifrån mig. Vi pratade om hur knäppt allt det här är. Att vi får uppleva det här. Om kontrasterna jämfört med våra vänner i Sverige. Andades in precis det där ögonblicket. Och rös över att det kändes så bra. Men, riktigt så kul skulle vi inte ha det hela tiden. För när vi började gå runt kraterkanten så insåg vi att den där toppen som inte såg så hög ut skulle bli ett rent helvete. Och det var det. Fast när man äntligen var klar uppe på toppen och fick avnjuta den där pastasalladen tillsammans med världens vackraste landskap runtom mig, så var allting värt det. Varenda tå som kändes som bruten. Varenda träningsvärk jag hade i rumpan i tre dagar efter. Varenda smutsfläck och varenda "fyfan" jag yttrade mig. Och varenda liten svettdroppe. Så. Ja. Nu har jag bestigit en vulkan på 2776 meter. Nu väntas bara Mt Kenya om en vecka.
 
Fyfan. 

Kommentarer
Postat av: Linn London

lycka till! det är äckligt jobbigt med mt kenya, men wow, stoltaste jag gjort

2013-01-31 @ 18:27:11
URL: http://grodprins.blogg.se/
Postat av: Emilia

åh herre vad vackert!

2013-01-31 @ 19:17:35
URL: http://eewmiliaa.blogg.se
Postat av: tyraelvira.blogg.se

vilka vackra bilder! ååh

2013-02-04 @ 10:06:24
URL: http://tyraelvira.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0