Watamu.

Har äntligen tid att berätta lite, lite om resan och bjuda på några bilder. Here you go:

En av de häftigaste upplevelserna enligt mig var tågresan dit som pågick i ungefär 18 timmar. Gångarna på det gamla tåget var så trånga att man fick turas om att gå förbi varandra, vissa toaletter var endast ett hål som gick rätt ner på tågrälsen och utanför fönstrena som oftast inte gick att öppna fastnade jag ofta vid och fick se den helt nya värld som rusade förbi utanför fönstrena. Vi kunde åka förbi små, små byar gjorde av plåtskjul till husväggar som lystes upp med hjälp av en lägereld som sprakade i den kenyanska natten. Eller, som vi många gånger gjorde, svishade förbi ett par ungar som desperat vinkade och sprang mot tåget när de såg oss komma. Där stod de och vinkade i ren glädje och skrek "hello, hello" eller bad om godis till deras hungriga magar. Det är verkligen en annorlunda värld jag lever i. Och jag vet inte hur många gånger som jag ställde mig frågan hur annorlunda deras liv måste se ut och hur nyfiken jag egentligen blir över att få veta vad de tänker och drömmer om. Vad pågår i deras lilla huvud om natten när de inte kan sova?

Natten var även den speciell. Vaknade säkert fyra gånger över att jag trodde tåget tagit fart utför spåret, vilket inte var fallet, såklart. Det bara guppade och skumpade lite överdrivet mycket på grund av de gamla vagnarna och den rostiga rälsen. Att på morgonen vakna upp utan någon AC eller något som helst sätt att svalka sig var väl den mindre mysiga delen av tågresan. Men. Ändå en upplevelse i sig. 

Resan var i alla fall en av de bästa. Dykcert, har jag till exempel hunnit ta. Vilket var riktigt häftigt men just det korallrevet var mindre häftigt. Vi har hunnit med mycket och lite, vilket är precis det jag behövde. Allt ifrån att bara ligga på de kritvita stränderna med musik i öronen till flera utekvällar som som vanligt blev väldigt minnesvärda. Gå barfota och känna sanden som sitter kvar mellan tårna dagen efter, dansa in natten med fina människor och dricka billiga shots som gör en varm i magen, ta en tusker i den starka solen mitt på dagen, bada i vågorna som välte omkull en, hänga på lokalbarer med främmande kenyaner och dricka vidrigt palmvin, få rysningar över hela-jäkla-kroppen för att man vet att man har det så bra. Ja. Riktigt bra har vi haft det. Titta bara!


Kommentarer
Postat av: Tea

Åh vad fina bilder!!

2012-11-05 @ 17:25:00
URL: http://teajohnsson.blogg.se
Postat av: Malin

Man blir inte lite sugen på att dra iväg ett år.. Tack för att du tar så grymt jävla fina bilder och att man längtar till nästa inlägg du gör. Kraaaaam på dig!

2012-11-05 @ 22:27:40
Postat av: Lillhammar

Fyfan vad jobbigt för er att bo där nere :(

2012-12-12 @ 15:07:21
URL: http://nattstad.se/Lillhammar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0